Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΙΚΡΕΤ ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ

Όταν πήρα το ηλεκτρονικό μήνυμα από την Πρασινάδα το πρώτο που είπα ήταν: Εν γίνεται!!!

Όπου και να παίξω η Μάνα με κυνηγά...  (παραφράζοντας κατά πολύ τον Ποιητή).
Απλά να υπενθυμίσω ότι η Μάνα ήταν ο Σίκρετ Σάντα μου... φαίνεται ήταν γραφτό να αντιστραφούν οι ρόλοι...

Η αλήθεια είναι ότι λόγω περιορισμένου χρόνου (και φαντασίας ίσως) δεν είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω πολλά πολλά, αλλά νομίζω το χιούμορ της Μάνας με αποζημιώνει...


Μουσική εισαγωγή (κάπως έτσι ή έτσι, εντάξει εντάξει κάπως έτσι...) 


ερώτηση 1: θα ήθελα να μας περιγράψεις πως ήταν η πρώτη γνωριμία αλλά και η μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της σχέσης σου με τον όρο 'κουζίνα'. 

Πολλά καλή ερώτηση. Είπα στο Μοτορτζή ότι θέλω γκρίζα κουζίνα. Τι εννοείς γκρίζα, ρωτά με. Γκρίζα, λαλώ του, όπως το πάτωμα (το σπίτι μας είναι η χαρά του γκρι, οι γραβάτες του Κριστιάν θα ήταν τέλειες δαμέσα). Εν πουλούν, λαλεί μου γκρίζες κουζίνες. Να πάμε στον πελεκάνο, απαντώ του. Τζαι έτσι απέκτησα γκρίζα κουζίνα. Η πορεία μετά εν γνωστή. Την καθαρίζω, προσπαθώ να μεν γεμώνω τους πάγκους πράματα, εν καλή η κουζίνα μόνο που δεν φτάνω στα ψηλά τα ερμαράκια, έχω σκαμνούι όμως, μια χαρά τα βολέφκω.
Τι εννοείς δεν είναι τούτο που ρωτάς; Πάμε από την αρχή. Λοιπόν μέχρι το μάστερ η σχέση μου με την κουζίνα ήταν μονόδρομος. Μπαίνω βγαίνω τσιμπουρώ, ρωτώ τι φαγητό έφτιαξε η μάνα μου, η συγκάτοικος, η γειτόνισσα αναλόγως που ήμουν. εκείνη την εποχή όμως ερωτεύτηκα και ναι είτε το θέλουμε είτε όχι ο ερωτας περνά από το στομάχι. έδωσα με τα μούτρα μέσα και μέσα σε λίγο καιρό έμαθα να μαγειρεύω. Τώρα θεωρώ πως είμαι καλή . Ώρες ώρες πολύ καλή (και μετριοφρων επίσης) Ως τζαμέ όμως, στον τομέα ζαχαροπλαστική ακουμπώ το δράμα.


 
ερώτηση 2: ήθελες πάντα να γίνεις μητέρα ή ήρθε στην πορεία; 
 
Το μόνο πράγμα που ήθελα που πάντα ήταν να τρώω παγωτό, τα υπόλοιπα ήρθαν στην πορεία... Μάνα έγινα όταν ένιωσα έτοιμη να βάλω κάτω τα εγώ και τα όνειρά μου. Και ναι είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.



ερώτηση 3: είσαι εγκλωβισμένη σε ένα νησί. πες μας 3 βιβλία που θα ήθελες να είχες μαζί σου, εννοείται πέραν του '50 αποχρώσεις του σεξ'. 
 
Αβάστακτη ελαφρότητα του είναι, Αθανασία, δύο του Κούντερα και ένα οδηγό πως να καταναλώνω ωμές τροφές :) Εκτός αν πάρω το ipad μαζί μου που έχω κατεβάσει πολλά ebooks. Μπορώ όμως μιας και θα έχω χρόνο να γράψω το δικό μου βιβλίο. που θα γίνει μπεστ σέλερ και θα πάρω το πούλιτζερ.
 
 
ερώτηση 4: γιατί ξεκίνησες το blog και αν πίστευες ποτέ ότι θα είχες τόσα μέλη (τελευταία φορά που είδα ήταν 301 μέλη); 
 
Το ξεκίνησα για πλάκα. Μου άρεσε που διάβασα μπλόγκερς που έλεγαν αυτά που ένιωθαν, που πίστευαν και ήταν πολύ καλό. ένιωσα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό. Υποθέτω πως ναι πίστευα ότι θα με διαβάζει ο κόσμος. Δεν το ξεκίνησα για να αποκτήσω φαν κλαμπ αλλά από την αρχή μου έκατσε η φάση. το απολαμβάνω και μου βγαίνει φυσικό το γράψιμο, και νομίζω οι αναγνώστες μου το εκτιμούν αυτό.
 

ερώτηση 5: αν είχες την δυνατότητα να ρωτήσεις οποιοδήποτε blogger μια ερώτηση ποια θα ήταν αυτή; 
 
Εννοείται θα ήταν η εξής ερώτηση προς την Αχάπαρη. Κόρη τζείνη η συνταγή για τα μελομακάρονα είναι μυστική ή την μοιράζεσαι να κάμω κανένα σινί;



Σημ. ευχαριστώ την Μάνα για τις ωραίες απαντήσεις της και την Πρασινάδα για την ιδέα, διαχείριση, γενική επίβλεψη, προγραμματισμό και συντονισμό του παιχνιδιού...

υ.γ. Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .